F.X. Passage a kojenie

Lenka    27.02.2019, 08:19

Dobry den,idem na kolonoskopiu a mam pozit cele balenie F.X. Passage v priebehu vecera. Mozem normalne pocas toho a v noci kojit? Mam 9-mesacne dietatko,ktore cez den už papa inu stravu,ale sme vydatni nocni papkaci mliecka. Lekar,ani lekarnik presvedcivo neodpovedali na moju otazku,iba ze asi ano,ale pre istotu tu jednu noc nech nekojim. Dakujem za vasu odpoved,velmi by ma upokojila.

Milá Lenka,

mnohé odporúčania, ktoré dojčiace ženy dostávajú sa riadia princípom „pre istotu“. Ak sa však pozrieme na riziká nedojčenia pre dieťa, aj pre matku, potom bezpečnejším prístupom je v tejto situácii pokračovať v dojčení. Tento prípravok totiž nemá akým spôsobom ovplyvniť tvorbu materského mlieka, ani jeho zloženie a preto je zbytočné stresovať 9-mesačné bábätko, ktoré môže v noci preplakať mnoho hodín, nedojčením. Pokračujte v dojčení podľa potrieb svojho bábätka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > F.X. Passage a kojenie