Moringa

Veronika    27.02.2019, 17:18

Dobrý deň, chcem sa spýtať na dávkovanie moringy, našla som dvoch výrobcov, jeden má tablety 500 mg a druhý 300 mg. Aké je správne dávkovanie v závislosti od množstva v jednej tablete? Ďakujem za odpoveď

Milá Veronika,

odporúčame vám začať dávkovaním, ktoré uvádza výrobca na obale a v prípade potreby dávku zvyšovať. Moringa olejodarná je rastlina, ktorá sa bežne konzumuje vo veľkých množstvách ako bežná potravina, môžete užívať aj vyššie dávky, ak by zaberali. Z hľadiska dojčenia odporúčame ako prvú voľbu pre zvýšenie tvorby mlieka iné bylinky:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

a je tiež dôležité vedieť to, čo píšeme v tejto odpovedi z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=7198



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok