Odstavenie 14m. dietata

kat    04.03.2019, 12:13

mala som v plane detom nikdy neobmedzovat kojenie, ale situacia v ktorej sme boli bola nezvladatelna. Bola by som. ho klidne kojila v noci niekolkokrat... chapem, ze ma potrebuje. ale musim fungovat aj cez den a popravde... pocit, ze ma ma miesto dudla mi uz nebol prijemny. Kojit po 30min. az hodine niekolko mesiacov. pol roka... aj viac. Takze sme sa s manzelom dohodli, ze odstavovat nebudem. Ale utneme nocne kojenie. Prvu noc plakal po prvom prebudeni... manzel s nim spal v posteli a zobudil sa potom este 2x. Moment. to u nas po 2nociach vypada tak, ze nakojim rano, okolo obeda a vecer pred ulozenim do postielk syn zaspi pri kojeni. Budi sa asi po 2hod. manzel za nim pride, pohladka, on za chvilu zaspi.. Premyslam ale, ci toto je riesenie... bude sa stale takto budit? Mame uz dve velke slecny, tie som odstavila v 2rokoch a obidve po odstaveni spali celu noc. Dovtedy budenie asi 5x za noc. Bojim sa, aby sme nepadli z kaluze do blata.. budi sa uz okolo 5ej rano.. Dakujem pekne.

Milá kat,

tento vek bábätka je presne vekom, v ktorom sa väčšina matiek dostáva do kríze z hľadiska spánku, ale často aj cez deň, pretože toto je vek, kedy sa typicky deti chcú dojčiť veľmi často a matky nevedia, ako to bude celé pokračovať ďalej, majú pocit, že už urobili veľmi veľa a že ich bábätko ich stále veľmi intenzívne potrebuje, majú potrebu väčšej slobody a voľnosti a ich bábätko stále veľmi intenzívne potrebuje ich pozornosť a čas. Tieto potreby bábätka sú prirodzené a keďže už máte dve staršie dcérky, iste si uvedomujete, že bábätko je maličké skutočne len pár mesiacov a že už čoskoro bude všetko zase iné a čoskoro sa dostanete do štádia, v ktorom vás vaše dieťa nebude tak intenzívne potrebovať. Toto je čas, v ktorom môžete práve intenzívnou pozornosťou a napĺňaním potrieb dieťatka veľa investovať do vášho vzájomného vzťahu a do výchovy.

Odporúčame vám prečítať si naše informácie k tejto téme, ktoré sme spísali v tejto odpovedi z poradne dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4098



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odstavenie 14m. dietata