Mastitida

Lucia    25.03.2019, 10:33

Som v 4 mesiaci tehotenstva mám 37rokov je to moje prvé,8 rokov bojujem zo zápalom prsníkov,niekedy to zastavím antibiotikami niekedy bohužiaľ nestihnem a musí sa to riešiť chirurgickým zákrokom, bohužiaľ ktorý som mala aj pred dvoma týždňami som ešte stále na antibiotikach bradavky mám v padnute celý život, chcela som sa iba opýtať viem ze nebudem môcť kojit moje dieťa ,vo vnútri mám baktériu chcela som sa spýtať nepomohlo by mi ,keď porodim dieťatko vyťahovať si mlieko aby sa tie prsia vyčistili trpim bolesťami keď mám zápal Ďakujem Lucia K

Milá Lucia,

nie je dôvod, aby ste nemohli dojčiť. 

To, čo opisuje, sa zdá byť viac než len zápal prsníka - toto vyznieva ako absces. Hoci, samozrejme, cez internet je to len odhad. Ale ak to bolo riešené chirurgicky, tak je absces pravdepodobný.

Prečítajte si našu odpoveď pre ženu, ktorá zažila veľmi podobnú situáciu, písala nám v tehotenstve, potom bola s nami v kontakte a dojčila svoje bábätko: https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=851

Ak sa abscesy opakujú, tak je na to dôvod, a ten dôvod je potrebné odstrániť. Písali ste, že ste už užívali množstvo antibiotík. Ak by na to prišlo, antibiotiká môžete užívať aj počas dojčenia. Ale ak antibiotiká situáciu neriešili, je možné, že potrebujete úplne inú liečbu. 

Ale hlavne potrebujete inú liečbu abscesov, namiesto chirurgického riešenia, ktoré samo o sebe zvyšuje pravdepodobnosť toho, že sa absces zopakuje. 

Na konkrétnejšiu odpoveď by sme potrebovali viac informácií z anamnézy, prípadne výsledky Vašich vyšetrení. Vieme Vám poskytnúť kontakt aj protokol na iné riešenie abscesov a tiež návrhy na inú liečbu ako len antibiotikami. Je možné, že by Vám naopak pomohli antimykotiká. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok