Zástava dychu pri dojčení

Romana    26.03.2019, 09:22

Ahojte :) Mám taký problém, moja malá má tri týždne, iba dojčíme, žiadna flaša. Skoro pri každom dojčení sa nám stane, že malinkej zabehne mlieko, neviem, asi nestiha tak rychlo prehltat alebo neviem a vždy sa jej na pár sekúnd zastaví dych. Musim jej vždy fuknut do tváre aby sa nadychla. Ako tomu prosim predchádzať? Už mám strach pred každým kojenim, kedy sa to.zasa stane. Prosím poraďte. Ak môžem ešte IBAN keďže mám zahraničný bankový účet a rada by som Vám prispela, ale zo zahraničia potrebujem túto informaciu. A ešte ak.môžem poprosiť odpoveď zaslať na moj email. Budem vám veľmi vďačná dakujem. S pozdravom Romana

Milá Romana,

pre zodpovedanie vašej otázky by bolo užitočné vedieť, odkiaľ ste. Je totiž pravdepodobné, že v tejto situácii by bolo potrebné stretnúť sa s poradkyňou z nášho zoznamu osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

naše poradkyne pôsobia aj v niektorých miestach v zahraničí. Odporúčame vám stretnutie s poradkyňou pri dojčení preto, že v tejto situácii stojí za to pozrieť sa na dojčenie a vyhodnotiť, ako táto situácia môže súvisieť s dojčením. Bolo by tiež dobré poznať odpovede aj na ďalšie otázky, napríklad:

  • Či bábätko má tieto problémy len pri dojčení alebo aj v iných situáciách, má bábätko apnotické pauzy aj mimo dojčenia, potom je dôležité túto situáciu konzultovať s pediatrom.a pravdepodobne by bolo vhodné kardiologické vyšetrenie bábätka.
  • Ak sa toto deje len pri dojčení, deje sa to pri každom dojčení alebo len v určitých situáciách? Vyzerá takto aj nočné dojčenie?

Ak by sa táto situácia týkala len dojčenia, potom riešením tejto situácie je dôsledná úprava prisatia bábätka, aby bábätko dokázalo regulovať tok mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka. Poradkyňa pri dojčení skontroluje tiež uzdičku pod jazykom bábätka, ktorá môže spôsobovať časť tej situácie, ktorú popisujete.

A tiež si pozrite fotky rôznych polôh pri dojčení a toho, ako v nich dosiahnuť správne asymetrické prisatie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

  • Vydáva bábätko pri dojčení alebo mimo dojčenia nejaké zvláštne zvuky, napríklad piskľavé?
  • Nezistili bábätku pri iných vyšetreniach nejakú abnormalitu úst, prípadne hrtana, alebo nezistili mu napríklad rázštep?

Budeme veľmi radi, ak podporíte našu činnosť aj finančne. Zo zahraničia je možné finančné príspevky posielať takto:

IBAN: SK4683300000002800344839
BIC kód/SWIFT: FIOZSKBAXXX
Adresa banky pre medzinárodné platby a platby v cudzích menách: Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky, Nám. SNP 21, Bratislava, SLOVAKIA



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zástava dychu pri dojčení