Benedikt a senovka

barbora    27.03.2019, 21:05

dobry den, nase babatko ma 6 tyzdnov,krmim ho z prsnika a dokrmujeme z flase,nemam bolesti iba zatvrdlinky v prsniku ktore nebolia, chcem sa spytat ,uzivam senovku a benedikt. tri tablety denne ,senovka ma 500 mg a benedikt 410 mg v 1 kapsuli, maly ma krupicku po celom tele moze to byt vplyvom tychto bylin? vdaka

Milá Barbora,

toto je na diaľku ťažké posúdiť. Nie je bežné, že by bábätká mali nejakú reakciu na to, že ich matka užíva benedikt a senovku, pretože v materskom mlieku sa nachádzajú len zanedbateľné stopové množstvá, ale nie je to v raritných prípadoch úplne vylúčené. 

Dermatologické ťažkosti sa bez videnia posudzujú ťažko, ba priam je to nemožné. Okrem toho, mnoho bábätiek má na pokožke rozličné vyrážky či potničky, a vo svojej otázke nepíšete, ako to prebiehalo, či sa tento stav pokožky objavil až vtedy, keď ste bylinky začali užívať, či je stav rovnaký alebo sa zlepšuje alebo zhoršuje, či to svrbí alebo nie, či sa to rozširuje alebo je to len na nejakej časti pokožky.

Každopádne, ak máte pocit, že to má jasnú súvislosť s tým, že užívate benedikt a senovku, tak zvážte, či bylinky vysadíte. Ak by ste sa rozhodli pre vysadenie a pokožka sa nezlepší, tak si ich nasaďte naspäť. Okrem toho máte možnosť zameniť senovku a benedikt za iné prostriedky na zvýšenie tvorby mlieka - napríklad moringu. Okrem toho sa spojte so svojou laktačnou poradkyňou, aby ste sa poradili, ako presne riešiť vašu situáciu ďalej, ak by ste bylinky vysadili. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Benedikt a senovka