Verrumal počas dojčenia

Mária    10.04.2019, 15:05

Dobrý deň, na vašej stránke som našla informácie o možnosti používania lieku Verrumal pri dojčení, pokiaľ dodržím pri kŕmení dieťaťa časový odstup cca 1 a pol hodiny od podania lieku, avšak nie je mi jasné, či si po podaní Verrumalu musím mlieko aj odsať a vyhodiť. Je vôbec možné, že sa z mlieka liek vytratí aj bez toho? Ďakujem pekne za odpoveď.

Milá Mária,

pravdepodobne ste čítali túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1700

odstup 1,5 hodiny od natretia bradavice by bol ideálny, ak je to možné, ak nie, tak dieťatko nadojčite aj skôr. Materské mlieko sa tvorí z krvi a keďže tento liek má tú vlastnosť, že ostáva v krvi v matky len krátku dobu, ak budete dojčiť po určitej dobe po aplikácii, v krvi (a teda ani v mlieku) už nebude žiadne množstvo lieku. Mlieko nemusíte odsávať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Verrumal počas dojčenia