Pokračování správné přisátí se nedaří

Jana    11.04.2019, 07:50

Dobrý den. Holčičce už je skoro 5 týdnů. Po tréninku přisávání se nám podařilo odbourat dokrm . Takže jsme teď asi 14 dni plně kojily. Nicméně situace je stále jako na houpacce. Některé dny malá pije krasne z obou prsu, je spokojena a dokonce po kojeni ublinkava a některé dny se na prsu zlobi, po kojeni je nespokojena , nejraději by pila cely den. V horsi dni je videt, ze pití není vydatné, malá potom pláče a já stridam prsy a mačkam a nakonec ji třeba uhoupu v satku. Dneska už jsme byly obě zoufale a znovu jsem ji dokrmila cevkou u prsu. Na vaze přibyla za týden něco mezi 120-170 g . S moji LP se nám bohužel setkani nedari, tak jsem oslovila jinou. Bylinky beru, nahý kontakt se snažím co nejvíc. Přes den je v satku, když jdeme se starším chlapcem ven. Prsy mackam, situace se přechodně zlepšila , ale nyní je zase výrazně horsi. Uzdicku jsme strihli 4. Den života holcicky. Bohužel mám podezření, ze málo. Bradavky neboli, ale po kojeni jsou splostele. Jsem opeavdu v koncích . Už nevím co víc ještě pro pohodové plne kojeni udělat. Připadám si jako blazen. Děkuji Jana

Milá Jana,

z toho, čo píšete, ste zúfalá, ale zároveň ste urobili pokrok. V tomto veku bábätku je možné urobiť aj ďalšie pokroky a celú situáciu ešte zlepšiť. Avšak v tomto bode nie je jednoduché dávať rady na diaľku, pretože by ste potrebovali, aby niekto videl prisávanie vášho bábätka a jeho pitie, aby zhodnotil uzdičku a či neprirástla, aby videl, čo presne sa deje, ako sa bábätko správa pri dojčení a po dojčení. Na základe toho by sa dalo vyhodnotiť, prečo sa deje to, čo píšete, a či by pomohlo navýšenie tvorby mlieka, aké zlepšenie prisatia je možné urobiť, ako nastaviť dojčenie počas dňa a noci. 

Ak chcete, napíšte nám na náš email dojcenie@mamila.sk meno poradkýň, s ktorými ste boli v kontakte, a tiež mesto, z ktorého pochádzate, skúsime vám nájsť nejakú poradkyňu, s ktorou by ste sa mohli stretnúť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pokračování správné přisátí se nedaří