Prilis caste striedanie prsnikov

Lucia    27.05.2019, 07:55

Dobrý deň, prosím vás poraďte mi, čo robím zle. Dcéra 7 mesiacov, priberá dobre, no približne už dva mesiace pri kojení musím striedať prsníky hádam každých 30 sekúnd. Začala to robiť už pred zavedením príkrmov. Z flaše nikdy nepila, príkrmy papá ukážkovo, momentálne tri jedlá denne cca dve-tri polievkové lyžice. Doteraz som to v podstate neriešila lebo sa napapala, len ja som musela prsníky vystriedať milion krát, no už to začala robiť aj v noci. Doteraz jej v noci stačil jeden prsník. Trošku sa napije, a po chvíľke natiahne bradavku a odtiahne sa, ten istý prsník už do pusy nechce, musím dať druhý, na ktorom je tiež asi 30 sekúnd a znova dávam prvý... Sem tam vydržî z jedného piť aj dve minúty, no to je maximum. Mlieko mi aj po dokojení strieka pri stlačení, takže málo ho nie je, neviem čo jej vadí a či sa to ešte dá napraviť. Ďakujem.

Milá Lucia,

dojčenie starších bábätiek sa nepodobá na sústredené dojčenie novorodencov. Staršie bábätká môžu chcieť častejšie striedať prsníky a toto môže byť normálne. Na druhej strane správanie vášho bábätka nie je jednoduché vyhodnotiť prostredníctvom internetu a aj preto by sme vám odporúčali stretnúť sa osobne s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako správne vyhodnotiť pitie a správanie bábätka pri dojčení. Je kľúčové zistiť, či sa pri striedaní prsníkov vaše bábätko hnevá a či reaguje na tok mlieka tak, ako to popisujú matky vo svojich skúsenostiach v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

V prípade, že by toto bol váš prípad, spoločne s poradkyňou prejdete jednotlivé body v článku pre zlepšenie situácie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prilis caste striedanie prsnikov