Navrat k dojceniu

barbora    29.05.2019, 10:24

dobry den, chcem sa opytat , pred mesiacom a pol som prestala dojcit , mliecko postupne odchadzalo , psychika plus benedikt a senovka som ich vylucila s tym dojmom ze je nato alergicky ale sa to nepotvrdilo. ak by som chcela znovu zacat je to vobec realne ? ak si stlacim prsnik jedna kvapka vyjde ale to je vsetko , krmime samozrejme flaskou. syncek ma momentalne tri a pol mesiaca. dakujem

Milá Barbora,

je možné pokúsiť sa urobiť kroky, ktoré by mohli bábätku pomôcť vrátiť sa k dojčeniu a stojí za to sa o to aspoň pokúsiť. Výrazne vám môže pomôcť osobná pomoc poradkyne pri dojčení. Odporúčame vám, aby ste si zo zoznamu poradkýň vybrali poradkyňu, ktorá vám priamo ukáže postupy, ktoré vám môžu pomôcť:
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Potrebujete urobiť tieto tri dôležité kroky, pričom so všetkými by vám mala pomôcť poradkyňa pri dojčení osobne:
a) Zvýšiť tvorbu mlieka.
b) Prestať používať fľašku. Začnite svoje bábätko kŕmiť iným spôsobom ako fľaškou.
c) Naučiť sa, ako je možné bábätko znovu prisať na prsník a pomôcť mu postupne vnímať prsník príjemne.

Okrem toho vám odporúčame nasledovné kroky:
1) Môže vám pomôcť, ak sa naučíte, ako správne bábätko prisávať:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Na týchto videách si tiež môžete pozrieť, ako správnou polohou môžete dosiahnuť správne prisatie a ako pri správnom prisatí bábätko pije, a môžete to skúsiť doma napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Pozrite si aj fotografie správneho prisatia:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

2) Aby ste sa vyhli fľaši, potrebujete sa naučiť kŕmiť bábätko iným spôsobom, čo vám tiež ukáže poradkyňa:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

3) Pozrite si ďalej čo robiť, keď sa bábätko neprisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ked-sa-dieta-neprisava/

4) Jedna z dôležitých vecí, ktorú môžete začať robiť hneď je intenzívny fyzický kontakt, ktorý vedie k tomu, že sa bábätko začne zaujímať o pitie z prsníka. Vezmi si dcérku k sebe na hruď medzi prsia vyzlečenú len do plienky tak, aby ste boli v kontakte koža na kožu. Môžete to robiť buď počas spania, keď si s ňou ľahnete do postele, alebo počas domácich prác, keď si ju len v plienke dáte do nejakého nosiča či šatky.

Pozrite si tiež tento článok:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Bábätká sa učia dojčeniu dojčením. Satie na prsníku je ďaleko viac než len príjem materského mlieka. Aj preto má zmysel snažiť sa o to, aby ste svoje bábätko znovu naučili sať na prsníku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Navrat k dojceniu