Oddálení menstruace

Petra    03.06.2019, 10:04

Dobrý den, mám třináctiměsíční holčičku, kterou stále kojím. Jinak samozřejmě dostává zeleninové a masové příkrmy a pije i čajík..... ale prsu se nechce zatím vzdát. Umělé mléko nebere. Poslední týden v červnu jedeme na dovolenu k moři a menstruace mně vychází zrovna tři dny po příjezdu na místo. Chtěla jsem se zeptat, zda existuje možnost, jak posunout menstruaci při kojení?

Milá Petro,

keďže dojčenie menštruačný cyklus nijako neovplyvňuje, z hľadiska dojčenia neexistuje žiadny spôsob, ako ovplyvniť, kedy dostanete najbližšie menštruáciu. Ak ste zvážili všetky možnosti (napr. používanie menštruačného kalíška, s ktorým sa dá bez problémov kúpať a zvládnuť pobyt pri mori počas menštruácie), potom v situácii, kedy si ženy prajú oddialiť menštruáciu, lekári najčastejšie predpisujú lieky, ktoré majú tento efekt. Z hľadiska dojčenia tieto lieky môžete užívať, prečítajte si napr. túto odpoveď z našej poradne dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3468



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Oddálení menstruace