Laktačná pomocka

Zuzana    08.06.2019, 09:55

Chcem sa spýtať,či cievka CN 01 sa dá opakovane použiť, alebo či treba každý raz použiť novú sterilnu. V prípade,že sa dá opakovane použiť,ako ju odporúčate čistiť? Ďakujem.

Milá Zuzana,

nie, nemusíte každý raz použiť novú cievku. Ak laktačnou pomôckou dokrmujete len materským mliekom, nemusíte robiť vôbec nič. Ak dokrmujete umelou výživou, odporúča sa kúpiť si striekačku a naplniť ju po použití cievky čistou studenou vodou a prepláchnuť cievku prúdom zo striekačky. Laktačnú pomôcku nie je možné vyvárať. Bez ohľadu na to, akým mliekom budete dokrmovať, približne po týždni cievka CN 01 stratí pružnosť a vtedy je dobré začať používať novú.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Laktačná pomocka