Antihistaminika a dojcenie

Viktoria    15.06.2019, 15:05

Dobrý deň.na základe prečítaných príspevkov som videla že antihistaminika neodporúčate pre prípadný pokles tvorby mlieka.ja som však silný roztočovy alergik (celoročný) plus sezónny.pocas tehotenstva som užívala na odporúčanie lekárky Dithiaden 1.trimester neskôr Zodac.prvych 5 mesiacov dojčenia mi bol opäť odporúčaný Dithiaden.avsak ako prvogeneracny liek je pre mna natoľko slabý že jedna tableta denne mi problém vôbec nerieši a brat 3x1 by som asi nemohla fungovať lebo by som spala.okrem toho užívam aj lokálne spreje ktoré sú ale len doplnkové.pri vysadení liekov mi opuchaju sliznice a mám výrazne kožné prejavy preto musím užívať aj celkovú liečbu.chcela som sa poradiť či by som predsa len nemohla užívať aspoň Zodac pripadne Rupafin - ten som užívala pred otehotnením a staci mi brat 1tabletu za dva dni na dosiahnutie požadovaného efektu. Rada by som plnohodnotne fungovala.dakujem za odpoved

Milá Viktória,

pokiaľ sú vyčerpané možnosti lokálnej liečby, vrátane kombinovaných sprejov s obsahom antihistaminík a kortikoidov, a trpíte alergiou, potom vám odporúčame pred tým, než začnete užívať antihistaminiká v tabletkách, skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste vyhodnotili spoločne aktuálnu situáciu s dojčením a urobili kroky, aby bábätko malo možnosť získavať maximálne možné množstvo mlieka a v prípade, že by po nasadení antihistaminík príjem mlieka zo strany bábätka poklesol, aby ste čo najskôr vedeli urobiť potrebné kroky pre zachovanie dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antihistaminika a dojcenie