Dojcenie a yin-yang olej

Kristina    26.06.2019, 11:59

Dobry den chcela by som sa opytat na pouzitie oleja yin-yang (bolest hlavy, aplikacia na spanok a siju) ci je ho mozne pouzit pocas dojcenia, hladala som na nete aj vo Vasich otazkach no neuspesne, dakujem za Vasu odpoved :)

Milá Kristína,

z hľadiska dojčenia vám odporúčame zvážiť fakt, že tento prípravok má potenciál významne znížiť tvorbu mlieka. Mäta dokáže negatívne ovplyvniť tvorbu mlieka, pričom závisí od koncentrácií, je pravdepodobné, že pitie napríklad mätového čaju by nemuselo mať negatívny účinok na tvorbu mlieka, avšak pri tomto prípravku je dosť pravdepodobné, že tvorbu mlieka môže znížiť. Zvážte teda ďalšie faktory, ktoré v otázke neuvádzate – vek bábätka, ak je vaše bábätko staršie ako 2 roky, je možné, že sa bude dojčiť bez ohľadu na to, aká bude tvorba mlieka, avšak dojčenie môže byť náročnejšie, napríklad preto, že dieťatko môže reagovať na zníženie príjmu mlieka dlhšími a častejšími dojčeniami, aj v noci a podobne. Ak ide o menšie bábätko alebo ak ešte navyše k tomu máte problémy s tvorbou mlieka už teraz, odporúčame vám tento olej používať maximálne lokálne a prípadne zvážiť iné možnosti pre riešenie vašich problémov.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a yin-yang olej