Neocate 3

Janka    17.12.2012, 20:51

Dakujem za vasu odpoved. Moje mala v porodnici nemala ani jedinkrat umele mlieko, bola stale dojcena. Lieky vraj na tuto alergiu neexistuju, vraj neocate je mlieko specialne vyvinute pro babetka s touto diagnozou. Lekar hovoril, ze vraj moje babatko ma velmi silnu alergiu a bohuzal vynechani mlieka z me stravy neni dostacujuce a nemam si z toho robit hlavu. Antihistaminika vraj nejsou a jedine, co je jsou kortikosteroidy ale to je pro tazky zapal crev. Dojcit som chtela, ale ide mi az o zdravie meho babatka.

Milá Janka,

o to viac - ak doposiaľ nemala umelé mlieko, tak potom teraz by o to viac stálo za to, aby sa robili kroky, ktoré by viedli k udržaniu dojčenia, čo je v takomto prípade viac ako želateľné a taktiež možné.

Pre bábätká s touto diagnózou sa dá urobiť viac než len prejsť na Neocate.

Ak ide skutočne o alergiu na bielkovinu kravského mlieka, potom by vynechanie kravského mlieka malo fungovať, nie? Ale samozrejme, že môže byť aj o všeličo iné, a prvým hlavným krokom by bola úprava dojčenia. Toto je veľmi dôležité a niečo na čo sa všeobecne nekladie dôraz.

Ak by váš lekár skutočne mal záujem a chápal by dôležitosť dojčenia, tak by nevravel, že "si z toho nemáte robiť hlavu".  Pre takéto bábätko je dojčenie ešte dôležitejšie než pre akékoľvek iné bábätko, práve z toho dôvodu, čo materské mlieko dokáže - práve z hľadiska zdravia bábätka. Je pravda, že podávanie Neocatu je často prezetované "jediný" spôsob, ako sa takáto situácia rieši, pretože dojčenie sa aicky považuje za "vinné" a iné riešenia sa ani nehľadajú.

Ak by situácia bola skutočne závažná, tak potom kombinácia dojčenia a krátkeho preliečenia kortikosteroidmi by bola lepším riešením ako prechod na Neocate. A ak situácia nie je natoľko zlá, aby si vyžadovala kortikosteroidy, tak potom aké opodstatnenie má Neocate? V takom prípade by úprava dojčenia skúseným človekom a iný postupy, napríklad využitie enzýmov štiepiacich bielkovinu kravského mlieka, boli lepším riešením.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok