Liecba bradavky

Lucia    07.07.2019, 09:41

Dobry den, mam skoro mesacne babatko a mali sme na zaciatku problem s prisatim na jednu bradavku. Vyuzili sme laktacnu poradkynu,prisatie zlepsili,maly uz na prsniku nevystraja. Na ranku pouzivam citrovital, hoji sa pekne. Po kojeni mam spicku bradavky bielu a bradavka je este citlivejsia a obcas reze (samozrejme zdaleka nie ako v akutnom stave). Vcera sa mi ale na okraji dvorca urobilo nieco co vyzera ako podkozna vyrazka, v strede biele,okolo cervensie, no neboli,nie je to ani na dotyk vystupene ani tvrde. Viem zaslat foto. Vedeli by ste mi poradit ci to moze byt upchate alebo ci to suvisi s tym ze bradavka este nie je uplne zahojena,prip.ci vyhladat lekara. Nemyslim si,ze by slo o zapal,nemam horucku ani nijaky novy priznak,kojime sa normalne. Dakujem

Milá Lucia,

môžete nám poslať fotografiu na dojcenie@mamila.sk, z vášho popisu sa zdá, že môže ísť o upchatú Montgomeryho žliazku. Problémy s prsníkmi a bradavkami sa ťažko diagnostikujú prostredníctvom internetu a odporúčame vám každopádne sa skontaktovať znova s vašou poradkyňou pri dojčení, aby ste toto zhodnotili osobne. Okrem toho z toho, čo popisujete, je výborné, že situácia sa zlepšuje, ale zdá sa tiež, že by si ešte vyžadovala doriešenie, biela bradavka po dojčení je znakom toho, že sa pri dojčení bradavka poškodzuje nesprávnym prisatím a toto je kľúčové pre odstránenie bolesti bradaviek. Prejdite s poradkyňou pri dojčení znova to, ako sa bábätko prisáva, či naozaj počas celej doby dojčenia je jeho hlavička v záklone, či je dostatočne hlboko prisaté (tak, že nie je vidieť kútik a pery bábätka) a ak nie, čo je možné urobiť pre to, aby sa to zlepšilo a vyhodnotíte spolu aj iné faktory, napríklad podjazykovú uzdičku bábätka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Liecba bradavky