Jednodnova chirurgia

Sabína    12.07.2019, 21:42

Dobry den, malá bude mat o 2 tyzdne 3 mesiace. Je kojena na poziadanie. Potrebujem absolvovat laparoskopiu zlcnika pri ktorej je nutna celkova narkoza. Ten den kedy mala so mnou nebude jej mliecko predstriekam a rano pred odchodom ju nakojim. Ak ma vecer pustia mam si este v nemocnici odstriekat mliecko a vyliat pre istotu a ked pridem domov mozem malu pokojne nakojit?

Milá Sabína,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém. Môžete dojčiť hneď, ako sa preberiete a budete mať chuť dojčiť. Môžete nadojčiť bábätko bez toho, aby ste si nejaké mlieko najprv odstriekali a vyliali.

Anestéza (aj celková) sa podáva aj tehotným matkám počas napríklad cisárskeho rezu – a novorodené bábätka sa dojčia okamžite. Pre 3-mesačné bábätko môže byť odlúčenie na jeden deň z hľadiska dojčenia problém, pokúste sa urobiť opatrenia pre to, aby mohlo byť bábätko s vami, máte nárok byť v nemocnici spolu s ním a opatrovateľom pre bábätko. Ak by ste neboli spolu s bábätkom, potom sa skontaktujte s poradkyňou pri dojčení osobne: 

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby s vami prešla ešte pred operáciou, ako udržiavať tvorbu mlieka, ako odstrekovať mlieko tak, aby ste mali mlieko do zásoby a hlavne, naučila človeka, ktorý sa bude počas vašej neprítomnosti starať o bábätko, ako ho nakŕmiť bez použitia fľaše a ako sa oňho starať tak, aby nebolo potrebné použiť cumlík.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Jednodnova chirurgia