Dojčenie a lieky

Barbora    13.07.2019, 23:49

Dobrý deň som mama mesačných dvojičiek a mám veľké bolesti v bedrovom kĺbe nič mi nepomáha len tabletky mi trošku zmiernia bolesť (Paralen) keď ich nemám neviem sa ani pohnúť od bolesti ani postaviť , zvijam sa v bolestiach..,beriem Paralen každé 2 hodiny 2tyzdne vkuse môže to nejak ovplyvniť deti alebo môže sa niečo stať keď beriem také vysoké dávky lieku?bez neho neviem vážne ani žiť dakujem

Milá Barbora,

ľudia majú nesprávnu predstavu, že pri dojčení nesmú užívať žiadne lieky, aj keď ich skutočne potrebujú. V skutočnosti nie je riešením trpieť a zatínať zuby. Máte nárok na liečbu popri dojčení.

Užívanie Paralenu (ako aj ibuprofénu) pri dojčení nepredstavuje problém a môžete užívať štandardné dávky pre dospelého človeka a popri tom dojčiť bez obmedzení. 

Možno vám pomôže aj informácia, že Paralen nie je jediný liek, ktorý môžete užívať a zároveň dojčiť. Máte rozličné ďalšie možnosti liečby. Sú i ďalšie lieky - nielen lieky od bolesti - ktoré môžete popri dojčení užívať a ktoré by vám mohli pomôcť.

O liekoch a dojčení si môžete viac prečítať v našom článku: 
https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a lieky