Operácia zlcnika

Iveta    16.07.2019, 14:21

Dobrý deň, mám 23 mesačného synčeka,ktorého ešte dojcim.Caka má operácia žlčníka a už teraz som na zlcnikovej diéte. Taká situácia ovplyvňuje dojčenie, tvorbu materského mlieka? Ďakujem.

Milá Iveta,

vaša diéta pred operáciou žlčníka neovplyvňuje zloženie ani kvalitu materského mlieka. Materské mlieko sa tvorí z krvi a a na žlčníkovej diéte nie je nič nevhodné pre dojčenie. Materské mlieko bude i naďalej obsahovať tisícky jedinečných látok pre vaše dieťatko. To isté platí aj pre operáciu a vašu diétu po nej. 

Môžete synčeka dojčiť až do času tesne pred operáciou a potom po operácii kedykoľvek, keď sa na to budete cítiť. Môžete ho dojčiť bez obmedzení a bez odsávania či vylievania mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Operácia zlcnika