Probiotika

Janka    22.07.2019, 07:19

Dobrý deň. Už pár dní ma pobolieva žalúdok a cítim že nemám celkom v poriadku trávenie. Manžel mi kúpil probiotika GS laktobacily forte 21, avšak zabudol sa v lekárni opýtať či sú vhodné pre kojace maminy. Dcérka ma 4 mesiace a je plne dojčená. Môžem užívať tieto probiotika kým ťažkosti neustúpia? Ďakujem za odpoveď.

Milá Janka,

ak chcete užívať probiotiká, nie je jediný dôvod, prečo by ste tak kvôli dojčeniu nemohli urobiť. Probiotické baktérie sú normálnou súčasťou materského mlieka bez ohľadu na to, či budete alebo nebudete vy nejaké lieky užívať, nehovoriac o tom, že v materskom mlieku sa nachádza až viac ako 700 rôznych kmeňov baktérií. Rovnako je možné, aby ste užívali iné lieky, ktoré by pripadali do úvahy pre zlepšenie vášho stavu, ako dojčiaca matka máte právo na potrebnú liečbu, ak by sa situácia nezlepšovala, prečítajte si k tejto téme aj toto vysvetlenie:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok