Ako dlho vydrzi materske mlieko pri izbovej teplote?

Anna    01.08.2019, 08:49

Dobry den, mam polrocnu dceru s razstepom pery a podnebia. Mlieko odsavam. Avsak poslednu dobu dcera, ked sa v noci zobudi a zbada ma, zacne plakat a nevie vydrzat, kym jej dam jest. Budi sa vacsinou 1x na krmenie. Niekedy prespi do rana. Mlieko si odsavam, ale v noci jej z vyssie uvedeneho dovodu davam umele mlieko, lebo jeho priprava je rychlejsia ako ohrievanie materskeho z chladnicky. Preto sa chcem spytat, ak si mlieko odsajem o 21:00, kolko vydrzi pri izbovej teplote, aby sa nepokazilo? Ak by prespala noc, mozem jej ho dat este rano,alebo ho uz musim vyliat? Dakujem pekne

Milá Anna,

materské mlieko obsahuje rozličné látky, ktoré umožňujú jeho použite po veľmi dlhú dobu od odsatia či odstriekania. Existujú štúdie, ktoré zistili, že ešte 48 hodín po odstriekaní materského mlieka a jeho udržiavaní pri izbovej teplote (24 °C), je možné ho použiť. Takže ak si večer odsajete mlieko, bez obáv ho môžete nechať pri izbovej teplote, aj ak je teraz u vás vyššia, na nočné kŕmenie bude určite vhodné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako dlho vydrzi materske mlieko pri izbovej teplote?