Uskladnenie

Ivana    20.12.2012, 20:10

dobry den, chcela by som sa opýtať ako správne uskladnovat materské mlieko. Kolko ho je mozno drzat v marzáku. a či možem pocas celého dna po kojení zvyšok odsávat a vecer naraz dat do mrazáka. ďakujem

Milá Ivana,

v domácich podmienkach môžete robiť to, čo popisujete, teda odsávať si cez deň mlieko a potom ho spolu zmraziť. Taktiež ho môžete mraziť po menších dávkach ihneď, čo má tú výhodu, že naraz rozmrazíte menšie množstvá, ktoré bábätko vypije. Ale celé to závisí od toho, čo je pre vás praktické. V mrazničke vydrží materské mlieko mnoho mesiacov.

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=475

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=478



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok