Ublinkavani

Klára    10.09.2019, 08:46

Dobry den, nejsem si jista, jestli dotaz patri sem, ale ne jednou jste mi pomohli, tak zkousim... Muj syn, 3 mesice, cca 7200g, pred par dny zacal temer po kazdym kojenim ublinkavat. Nevypada, ze by strasal, podle vahy taky nehubne, ale me to trapi. Je to normalni? Po kojeni se ho snazim udrzet ve svisle poloze, ale je zivy a porad sebou mrska. Muzete mi poradit, jak tomu zabranit? Doufam, ze to neni duvod zacit davat UM, z toho mam hruzu! Moc dekuji za kazde cenne rady, s pozdravem Klara

Milá Kláro,

tešíme sa, že ste s našou pomocou v minulosti našli riešenia pre otázky, ktoré ste si kládli. Je dobré, že ste sa ozvali teraz. Grckanie bábätiek je normálne a samo o sebe nie je niečím, čo je potrebné riešiť. Avšak, ak bábätko po pôrode grckalo len málo a začne grckať napríklad tak, ako píšete vy, po každom dojčení vo veku troch mesiacov, toto je niekedy prejav reakcie na znížený príjem mlieka. Môže to byť prvý signál, ešte pred tým, než bábätko začne reagovať na znížený tok viditeľne nespokojným správaním na prsníku a chudnutím. Odporúčame vám v tejto situácii kontaktovať poradkyňu pri dojčení:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože prostredníctvom internetu nie je možné vašu situáciu vyhodnotiť. Ak spolu s poradkyňou pri dojčení vyhodnotíte pitie bábätka a jeho správanie sa pri dojčení a uvidíte, že bábätko skutočne reaguje na znížený tok mlieka, potom spoločne s poradkyňou budete pre zlepšenie situácie robiť tieto kroky:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Pred dokrmovaním umelou výživou totiž existujú viaceré kroky, ako situáciu zlepšiť a ako zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok