Dojčenie a Vermox

Barbora    22.09.2019, 15:28

Zdravim. Potrebujem poradit. Mam syna 7 mrs, plne dojceny, uz prikrmujem. Dostala som mrle a potrebujem to preliecit. Mozem kojit pocas uzivania Vermoxu? Dr ani lekarnicka neodporuca. Maleho dokazem odstavit maxinalne na 10hod.Bojim sa aby to nedostal on, lebo deti do 2r sa nedaju liecit. Ale nechcem koli tomu prestat kojit. Dakujem za pomoc

Milá Barbora,

pre vaše bábätko je v tejto situácii omnoho bezpečnejšie, aby ste sa liečili a pokračovali v dojčení. Logika, kvôli ktorej je bezpečnejšie pri užívaní týchto prípravkov pokračovať v dojčení, platí aj v prípade, že ide o matku dojčiacu malé bábätko. Preto popri liečbe pokračujte v dojčení, dojčenie nijako neobmedzujte a nečasujte podľa užitia liekov. Preštudujte si aj túto otázku a odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=7456



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a Vermox