Cvicenie po nastrihu uzdiciek

Lucia    03.10.2019, 20:17

Dobry den, mam 12t synceka, s ktorym sme absolvovali nastrih uzdiciek (pod jazykom a pod hornou perou) v 8t a opat v 12t (pod jazykom), nakolko sa nastrih zhojil a uzdicka opatovne prirastla. Po prvom nastrihu som cvicila s jazykom cca 2-3 denne asi 12 dni, co bolo asi nedostacujuce kedze uzdicka znovu prirastla. Prosim ake odporucate cvicenia a ako casto a dlho a pripadne ci treba cvicit aj v noci. Vylucne dojcim, syn otvaral malo usta a cmukal pri kojeni, vela grgal a grckal. Dakujem.

Milá Lucia,

neodporúčame vám ranu pod jazýčkom bábätka masírovať, prechádzať po ňom prstom či inak „cvičiť“. Neukazuje sa to ako efektívne a pre bábätko to môže byť nepríjemné, aj keď nájdete veľa videí, kde to odporúčajú. Oveľa efektívnejšie je hneď po zákroku začať robiť kroky, aby sa bábätko čo najlepšie dojčilo, lebo pri dojčení používa jazyk a tým "cvičí". 

Ak uzdička znova prirástla, odporúčame vám stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení, s ktorou ste pravdepodobne boli aj pred tým v kontakte a vyhodnotiť, ako teraz vyzerá pitie bábätka a jeho správanie pri dojčení. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cvicenie po nastrihu uzdiciek