Ketoza

Lenka    02.10.2019, 11:23

Dobry den, potrebovala by som poradit. Mam polrocneho synceka, ktory je plne dojceny a uz nejaky cas cvicim, chcem vsak zacat s ketozou a citala som, ze pri dojceni sa to neodporuca kvoli vitaminom, mineralom a sacharidom, ktore vraj potom mozu v mliecku chybat. Mam radsej este pockat, kym bude papat tuhu stravu? Dakujem za odpoved.

Milá Lenka,

cvičenie ani diéta s vylúčením sacharidov nijako neovplyvňuje zloženie materského mlieka. Vitamíny a minerály dokážete v dostatočnej miere získať aj z potravín so zníženým obsahom sacharidov. Sacharidy sa budú vždy nachádzať v materskom mlieku, bez ohľadu na to, v akom množstve ich budete vy konzumovať. Jediná vec, ktorú skúste zvážiť je, nakoľko drastickú diétu plánujete. Starať sa o polročné bábätko si vyžaduje mnoho energie a pri diéte je možné, že vám táto energia bude chýbať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok