Vytok po pôrode

Kamila    03.10.2019, 11:22

Dobrý deň mám 5 mesačnú dcérku, menštruácia popôrode ešte neprišla ale nám neustály tekutý biely výtok nie silný , nesvrbí ani neštípe. Niesom si istá čito riešiť alebo nechať tak .ďakujem

Milá Kamila,

neustály pastový výtok môže byť príznakom podráždenia sliznice pošvy, môže vznikať v dôsledku slabej infekcie, ale môže byť aj príznakom zápalu pochádzajúceho napríklad z reakcie na aviváž, či iné faktory. Odlíšiť, o akú príčinu ide, by mal váš gynekológ. Z pohľadu dojčenia takýto výtok nesúvisí s dojčením, dojčenie ho nespôsobuje a rovnako v prípade potreby liečby, dojčenie nie je prekážkou pre to, aby ste absolvovali potrebnú liečbu. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vytok po pôrode