Odkvapkane kolostrum

Eva    08.10.2019, 12:11

Chcela by som si este pred porodom(sekcia) odkvapkavat kolostrum. Sklene skumavky vsak v lekarni nemaju iba umelohmotne (take ako na moč) Mozem to aj v tom skladovat a dat do mraziaka? Musim mat upravenu stravu ako pri dojceni, napr.nepit sytene napoje. Dakujem

Milá Eva,

pre uskladňovanie materského mlieka nemusíte použiť sklenené skúmavky, môžu byť aj plastové. Pokúste sa nájsť skúmavky pre veľmi malý objem tekutiny, ideálne by bolo, aby ste mrazili materské mlieko v objeme okolo 3 ml. Pri odkvapkávaní môžete skúmavku naplniť na taký objem, aký sa vám dá odkvapkať, zamraziť a pri ďalšom odkvapkávaní znova vytiahnuť z mrazničky a doplniť objem, časom tak, aby ste mali celkovo približne 3 ml mlieka.

O dojčení sa tradujú rôzne mýty a škodlivé informácie a jednou z nich je aj neopodstatnené obmedzovanie stravy matky. Prečítajte si podrobné vysvetlenie:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strava/

prečo dojčiace matky nemusia nijako obmedzovať svoj jedálniček a to sa týka aj tehotnej ženy, ktorá odkvapkáva materské mlieko pred pôrodom. Materské mlieko sa tvorí z krvi, čo napríklad v prípade sýtených nápojov znamená, že bublinky z nápoja sa nemajú akým spôsobom dostať do materského mlieka. Jedzte a pite to, na čo ste bežne zvyknutá, čo vám nerobí problémy.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odkvapkane kolostrum