Nechutna ji mlicko

Bara    16.10.2019, 14:06

Dobry den, dcera 23 mesicu mi od vcerejska pri kojeni rika, ze ji mlicko nechutna. Doted byla na prsu celkem zavisla a omezovala jsem jen, kdyz jsme byly venku a bylo mi to neprijemne (nebylo to moc casto) . Dudlik, lahvicky ani UM nikdy neměla.. Zadnou zmenu v zivotosprave jsem neudelala. Pri uspavani porad prechazi z jednoho prsa na druhe a place. Pres den si spis s prsama hraje a kdyz se zkusi prisat, tak prave rika, ze ji nechutna.. Popravde uz by mi nevadilo, kdyby se pomalu odstavovala, protoze uz jsem si rikala, ze bych kojila jenom na uspavani a rano, ale trapi me ten plac.. Nevite, cim by to mohlo byt? Dekuji za odpoved

Milá Báro,

deti v tomto veku často používajú slová, ktoré nie úplne presne vystihujú ich pocity. Je možné, že dcérka zaznamenala nejakú zmenu, jednou z pravdepodobných možností môže byť ďalšie tehotenstvo alebo to, že ste možno začali užívať nejaké lieky, ktoré by mohli znížiť tvorbu mlieka, možno jej je pri dojčení nepríjemne, pretože cíti nejakú bolesť, niektoré deti v tomto veku takto reagujú na afty či uhryznutý jazýček a podobne. Každopádne, toto nie je prejav toho, že by potreba dojčenia bola u dcérky naplnená, o čom svedčí aj jej nespokojnosť s tým, že sa nedojčí. Odporúčame vám využiť kroky pre zintenzívnenie fyzického kontaktu s dcérkou, ktoré uvádzame v tomto materiáli:

https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/strajk/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nechutna ji mlicko