Odvrtanie amalganovej plomby

Monika    18.11.2019, 10:50

Dobru den, potrebovala by som poradiť o vhodnosti dojcenia, pred par dnami mi boli odvrtane dve amalganove plomby, dojcim 15 mesacne dieta, je to pre neho nejake riziko, dočítala som sa úplnou nahodou o nevhodnosti tejto procedury v tehotenstve a pri dojčení, skrz prechod hlinika do mlieka, a teraz ma to celkom nahlodalo ked mame ist na očkovanie, ako reagovať. Odvrtanie bolo nutné a pravdepodobne bude dalsie. Dakujem za odpoveď

Milá Monika,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém. Prečítajte si aj túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1505

Pri tejto procedúre nie je dôvod obávať sa, že by sa čokoľvek z plomby dostávalo do materského mlieka a akokoľvek to ovplyvnilo zloženie materského mlieka.

Môžete pokračovať v dojčení bez obmedzenia a to, že ste si nechali ošetriť zuby nijako nesúvisí ani s tým, či máte teraz odložiť očkovanie bábätka. Z hľadiska dojčenia nebude kvôli vášmu ošetreniu zubov dostávať prostredníctvom materského mlieka hliník zo zubných plomb.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odvrtanie amalganovej plomby