Ohrievanie MM

Daniela    07.12.2019, 09:58

Dobrý deň, Mám 3,5 mesačného syna, ktorému odsávam MM a podávam fľašou. Chcela by som sa Vás opýtať, koľko krát je možné MM po sebe ohriat v prípade, že nevypije celú dávku ale ešte dosť ostane. Ak je MM čerstvo odsaté a nechám ho pri izbovej teplote, je potrebné ho ohrievať, alebo stačí na podávanie takáto teplota. Ďakujem

Milá Daniela,

materské mlieko vydrží pri izbovej teplote veľmi dlho, viac ako 24 hodín. Odporúčame vám preto odsaté mlieko nedávať do chladničky a spotrebovať ho na ďalšie kŕmenia. Takto zachováte v materskom mlieku aj tie látky, ktoré sú termolabilné (nie sú odolné voči vyššej teplote).

Prečítajte si aj tento článok o skladovaní materského mlieka:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/uskladnovanie-mlieka/

a túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=7580



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ohrievanie MM