Antihistaminika do nosu ALLERGODIL

Vierka    13.12.2019, 22:39

Dobrý den, Prosím o radu. Kojím 12 měsíční dceru a mám úplně zablokovaný nos otokem nosní sliznice. Je možné brát ALLERGODIL sprej do nosu počas kojení? Nebo nějaké jiné lokální antihistaminika? Děkuji

Milá Vierko,

toto z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje problém. Ide o lieky, ktoré sa užívajú lokálne, a to z nich okrem iného z hľadiska dojčenia robí vhodnými liekmi pri alergii. Pokračovať v dojčení by ste mali aj v prípade, že by ste pre zmiernenie príznakov alergie potrebovali iné lieky, napríklad kortikoidy. Bábätko nebude tieto užívať spolu s vami. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antihistaminika do nosu ALLERGODIL