Hrčka v prsníku ako dôvod zastavenia laktacie

Lenka    10.01.2020, 14:32

Dobrý deň chcem sa spýtať čo robiť,mám nález na prsníku,po biopsii že je to nezhubne ale bola som odoslaná k špecialistovi a tomu sa to nezdá tak chce urobiť ešte ďalšiu biopsiu len mi nariadil prestať kojit,predpísal lieky Parlodel,lenže po prečítaní letáku ich nechcem brat,ale čo robiť keďže von to musí ísť aby sa to nezvrtlo na niečo horšie alebolo mi povedané kým kojim operovať nebudú....a dieťa sa odstaviť nechystá

Milá Lenka,

v tejto situácii je pre vaše zdravie bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Ak je nález negatívny, nepotrebujete operáciu hneď. A ak to nie je potrebné riešiť okamžite, stačí sledovať a dojčiť ďalej. Ak by ste veľmi chceli absolvovať operáciu, môžete to urobiť bez odstavenia, pre toto nie je potrebné odstaviť. Ak by ste veľmi chceli, môžete prestať dojčiť z jedného prsníka a pokračovať v dojčení z druhého, nie je na to potrebné a ani vhodné použiť akékoľvek lieky (či „babské rady“ ako sťahovať si prsia ani piť málo tekutín). Ani jedno z toho nespôsobí, že by tvorba mlieka prestala rýchlejšie či bezbolestnejšie než, keď sa tomu ponechá voľný priebeh. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hrčka v prsníku ako dôvod zastavenia laktacie