Nespravne prisatie

Gabriela    16.01.2020, 09:37

Dcerka ma 3mesiace. Plne dojcena,bolesti nemam,boli na zaciatku,preto sme podstupili strihanie uzdicky pod jazykom a hornou perou.odvtedy sa dojcenie zlepsilo vyrazne a bolesti ustupili. Dcerka prospieva. Trapi ma vsak,ze viem ze prisatie nie je 100%. Hornu peru nema vyhrnutu ako by mala mat a neviem to docielit. Obcas pri dojceni cmukne. Obavam sa,ze casom mozu nastat komolikacie,napr ked pojdu zubky.. rada by som dojcila dlho,ako si mam pomoct?

Milá Gabriela,

pre lepšie zodpovedanie vašej otázky sme vám zaslali email s doplňujúcimi otázkami. Vo všeobecnosti otázka správneho prisatia bábätka súvisí s polohou, v ktorej sa bábätko prisáva, ktorá by mala umožňovať, aby bábätko pri prisatí malo počas celého dojčenia hlavičku v záklone a tak bolo prisaté s bradou zaborenou do prsníka a noštekom voľným a pokrývalo väčšiu časť dvorca spodnou perou. Takisto je dôležité bábätko prisúvať do prsníka tak, aby jeho prisatie bolo počas celého dojčenia hlboké a neboli vidieť kútiky a pery bábätka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

Pozrite si ukážky v týchto videonávodoch a pokúste sa ich napodobniť:

https://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Pre zlepšenie prisatia sa obráťte na laktačnú poradkyňu osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť.

Je pozoruhodné, ako veľmi sa dá pomôcť už samotnou úpravou prisatia a polohy - toto môže skutočne nesmierne pomôcť a ide o okamžitú pomoc.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nespravne prisatie