Hrudka v prsniku

Aneta    23.01.2020, 11:39

Zdravim. Urobila sa mi v prsniku hrudka, pomerne velka a tvrda, tesne nad dvorcom. Neboli az tak velmi, hoci je to neprijemne. Z prsnika nadalej kojim, prikladam teple obklady, prsnik masirujem. Je este nieco co mozem urobit? trva to uz par tyzdnov, bojim sa ze sa zapali...obavam sa ze gynekolog mi povie ze kym nemam teplotu a nie je to masticída tak mi nema velmi ako pomoct..vopred velmi pekne dakujem za odpoved!!!

Milá Aneta,

problémy s prsníkmi a bradavkami je nemožné diagnostikovať prostredníctvom internetu. Každá hrča v prsníku, ktorá sa nemení niekoľko týždňov, si vyžaduje podrobné zhodnotenie lekárom. Navštívte preto gynekológa a požiadajte ho o ultrazvukové vyšetrenie prsníka. Ak chcete, prefoťte nám závery jeho vyšetrenia a zašlite nám ich na dojcenie@mamila.sk (z prelepením citlivých osobných údajov).

Z hľadiska dojčenia je toto situácia, v ktorej môže pomôcť zlepšiť prisávanie bábätka k prsníku a zlepšenie pitia dieťatka. Úpravu prisatia na správne asymetrické a hlboké prisatie by ste mali robiť v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť.

Je pozoruhodné, ako veľmi sa dá pomôcť už samotnou úpravou prisatia a polohy - toto môže skutočne nesmierne pomôcť a ide o okamžitú pomoc.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hrudka v prsniku