UM do večernej kaše

radka    25.01.2020, 19:58

Dobrý deň, syn má 13 mesiacov, sám sa odstavil od dojčenia asi pred mesiacom. Mám mu začať dávať UM? Z fľaše nevie piť, celkovo nevie naraz vypiť viac ako pár hltov čaju/vody. Jediný spôsob ako mu dávať UM by bolo do večernej kaše. Myslíte, že je to v tomto veku ešte potrebné? Ak áno, ako takú kašu pripraviť, keďže UM sa má pripravovať pri teplote vody do 40 C, ale keď varím krupicovú/ovsenú kašu, vodu/mlieko nechávam zovrieť. Ďakujem za odpoveď.

Milá Radka,

nie je jediný dôvod, pre ktorý by sa deti mali učiť piť z fľaše. Celý život budú piť z pohára a toto je zručnosť, ktorú sa má učiť bábätko, keď sa učí piť. A rovnako nie je jediný dôvod, pre ktorý by nedojčené dieťa malo dostávať núdzovú náhradnú výživu, ak môže dostávať pestrú a čerstvú stravu. Svetová zdravotnícka organizácia v tomto dokumente:

https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/pokracovacie-mlieka/

vysvetľuje, že podávanie umelého mlieka je po 6 mesiaci aj pre nedojčené deti „zbytočné“ a „škodlivé“. Zamerajte sa preto na to, aby vaše dieťatko mohlo jesť pestrú a vyváženú stravu, tak aby priberalo a prospievalo a aby pilo potrebné množstvo tekutín z pohára tak, aby malo číry, alebo žltkastý moč.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > UM do večernej kaše