Sklbanie počas dojcenia

Tana    02.03.2020, 10:05

Dobrý deň. Dcérka má skoro 5 mesiacov a je plne dojčena. Mali sme u nás aj laktacnu poradkynu z mamily, takže sme si overili, že čo robíme, je správne. Počas dojčenia sa dcérka občas veľmi spoti. Okrem toho má sklbe za tričko, retiazku, vlasy.. Častokrát ti úzkostlivo prechádza rukou cez ucho, akoby si ho trhala. Je zdravá a s uskou problém nemá. Aku robím chybu? Ďakujem za pomoc

Milá Táňa,

mnohé bábätká sa počas dojčenia spotia, niektoré viac, pretože sú príliš oblečené a pomôcť im môže obliecť ich tak, aby sa nepotili. Ostatné prejavy správania pri prsníku môžu byť normálne, bábätká v tomto veku sa učia byť motoricky vyspelejšie a snažia sa rôzne veci dočahovať, chytať ich, občas nie príliš zručne. Dojčenie staršieho bábätka už nevyzerá ako pokojné, sústredené dojčenie novorodenca. Z tohto pohľadu je pravdepodobné, že je všetko v poriadku. Ak si chcete byť úplne istá, stretnite sa ešte raz s laktačnou poradkyňou, s ktorou ste boli v kontakte, aby ste vyhodnotili pitie bábätka a jeho správanie počas dojčenia. Z toho, čo píšete, nie je možné úplne vylúčiť, či bábätko nereaguje nespokojnosťou vtedy, keď sa spomalí tok mlieka, toto by bolo v osobnom kontakte možné odlíšiť a na základe toho, čo spolu s poradkyňou pri dojčení uvidíte, urobiť potrebné kroky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Sklbanie počas dojcenia