Hypertyreoza pocas dojcenia

Denisa    08.03.2020, 13:38

Dobry den, v tehotenstve sa mi objavila mierna hypotyreoza a endokrinologicka mi nasadila euthyrox 75,ktory stale uzivam. Do tehotenstva som so stitnou zlazou problem nemala,endokrinologicku som vyhladala az pocas problemov v tehotenstve a podla vysledkou to vyzeralo,ze by problemy mali po porode odozniet. Aktualne som 3 mesiace po porode,dojcim a vysledky TSH mam na nule, FT4 mam 37 a mam vyrazne zhorsene osteomarkery. Endokrinologicka povazuje vysledky za fyziologicke,na mnou vyziadanu konzultaciu mi dala termin o tyzden bez zmeny davkovania lieku. Su tieto vysledku v mojom priprade naozaj fyziologicke? Vopred dakujem Denisa

Milá Denisa,

z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko bezpečnejšie, ak budete pokračovať v dojčení popri užívaní Euthyroxu, či iných liekov, ktoré sa používajú bežne pri terapii hypotyreózy alebo hypertyreózy, preštudujte si napríklad tieto odpovede z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3961

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5001

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3849

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3394

To, či je vo vašom prípade potrebná iná liečba alebo ďalšie vyšetrenia, nie je otázka, ktorá sa týka dojčenia. Obráťte sa na odborníkov, ktorí sa zaoberajú endokrinológiou. Z pohľadu dojčenia môžete absolvovať všetky potrebné vyšetrenia a liečbu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hypertyreoza pocas dojcenia