Kašovitá stolica

Petra    16.03.2020, 12:42

Dobrý deň Moja 17m dcérka už týždeň ma žltú, žltohnedú kasovitu stolicu, vybuch. Kaka iba raz za deň...iné problemy, bolesti bruska nema...v poslednom case sa casto a dost koji popri inom jedle ktore papa...predtym mavala stolicu aj tvrdsiu aj tvrdu aj redsiu ale takuto ako teraz nie...Jedlo jej davam normalne take ako predtym ziadna nova potreavina,moze to byt sposobene castym kojenim? Alebo kvalitou mojho mliecka? Alebo to moze znamenat vaznejsi problem? Dakujem za odpoved

Milá Petra,

dojčenie ovplyvňuje vzhľad stolice dieťatka. Výlučne dojčené dieťa má typicky stolicu neformovanú a vzhľad stolice začne potom ovplyvňovať po 6 mesiaci jedlo, ktoré bábätko bude dostávať. Ak bábätko papá určité množstvo jedla, stolica začne viac pripomínať stolicu dospelého človeka. A ak sa situácia zmení a bábätko sa vráti späť k výlučnému alebo takmer výlučnému dojčeniu, čo mnohé bábätká urobia napríklad v čase choroby, stolica sa môže znova zmeniť tekutejšiu. Toto samo o sebe nepredstavuje žiaden problém.

Samotný vzhľad stolice bez prítomnosti iných príznakov ochorenia, ako sú teplota a ďalšie, najpravdepodobnejšie len znamená, že sa zvýšil príjem materského mlieka a teraz prevažnú časť stolice tvorí strávené materské mlieko.

 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kašovitá stolica