Nekonečné problémy s bradavkami

Dominika    06.04.2020, 17:46

Dobry deň, chcela by som sa poradiť, neviem si dat rady s bradavkami, pri prvej dcérke som ukončila kojenie kvôli roztrhnutej bradavke v 10. Mesiaci , bolesť už bola neznesiteľná, tak som sa teraz snažila tomu predísť, natierala som si prsia mastami no žiaľ sa mi začali taktiež robiť trhlinky, použivala som lanolinove maste, náplaste a pod no stav sa mi len zhoršil, bradavky ma začali neskutočne svrbievat. Potom doktorka povedala ze malý ma na jazycku žabu a tým pádom že to môžem mať tiež na prsníku a z toho dôvodu mam s nim problémy, keďže veľa týchto masti problém s kandidozou zhoršuje. Stav sa mi zhoršil tak ze aj ekd sa mi trhlinky čiastočne hojili robili sa mi stále nové, prsníky ma svrbeli mala som na nich červené fľaky, ktoré navyše palili. Kojenie bolo veľmi nepríjemné a nakoniec sa mi spravil ešte obrovský vysyp na bradavkach. Taktiež som zabudla ze mam na nich také šupiny, ako by chrasty. Vôbec neviem co to ma cele znamenať, čo s nimi vlastne mam, či sa malý zle prisava (pri dcérke som mala aj lakťa ňu poradkynu doma takže som sa snažila stále dodržiavať rady o spravnom pristátí) , či mám na niečo alergiu alebo proste moje bradavky nie sú predurčené ku kojeni. Skúšala som rôzne krémy, vodičky l, s malým sme vytierali pusinku a tiež ja prsníky. Žiadne zlepšenie. Momentálne som už taká zúfalá že uvažujem nad ukončením kojenia, malý ma tri mesiace. Zatiaľ som si mlieko dva dni vytláčala, aby sa mi prsia trochu zahojili ale vôbec sa mi to nezlepšuje. Dnes som už musela prvý krát použiť UM pretože som nemala dostatocne naplnené prsníky. Rada by som pripojila foto dokumentáciu ale tu sa žiaľ fotky nedajú pridať, taktos a to aj dosť ťažko vysvetľuje. Ďakujem pekne za pomoc a radu.

Milá Dominika,

problémy s prsníkmi a bradavkami sa náročne riešia cez internet a ak máte fotografiu toho, čo pozorujete, prosím napíšte nám na emailovú adresu dojcenie@mamila.sk a pošlite nám do prílohy fotografiu. Napíšte nám tiež prosím odkiaľ ste.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nekonečné problémy s bradavkami