Thiamin počas dojčenia

Zuzana    18.04.2020, 17:07

Dobrý deň, dojčím 10 mesačného syna. Chcem sa opýtať či je bezpečné občasne užívať vit.B1 100mg počas dojčenia. Konkrétne od firmy Jamieson. Výživový doplnok neuvádza obmedzenie používania počas dojčenia, chcem sa ale uistiť, keďže ide o vyššiu dávku (norma okolo 1,2mg/deň). Ďakujem.

Milá Zuzana,

dojčiace ženy vo všeobecnosti potrebujú približne okolo 1,5 mg vitamínu B1 a toto množstvo sú pri normálnej strave schopné bez problémov prijať zo stravy. A preto nie je popri dojčení vo všeobecnosti potrebné užívať nejaké ďalšie prípravky v obsahom vitamínu B1. Ak na občasné užívanie vitamínu B1 vo vyšších dávkach máte dôvod, tak ho môžete užívať a pokračovať ďalej v dojčení bez obmedzení. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Thiamin počas dojčenia