Odmietanie vodorovnej polohy a položenie babatka

Ivana    22.05.2020, 09:21

Dobrý deň, dcérka (3 mesiace) asi pred mesiacom začala odmietať dojčenie posediačky, vždy si s ňou musím ľahnúť. Akonáhle ju iba otočím do vodorovnej polohy, keď si ju chcem priložiť, začne strašne kričať. Teraz sa to stáva hocikedy, keď ju chcem položiť na chrbatik - prebaľovanie, prezliekanie, a tiež položiť a následne preložiť na dojčenie. Keď sa prisaje, pije pekne, podľa mňa mám aj mlieka dost, príležitostne si hocikedy uvarím čaj zo senovky alebo benediktu, keď treba dávam si "intenzívnejšiu kúru". Neviem čím to môže byť a ako sa to dá riešiť, predsa len, nie všade je príležitosť si k bábätku na dojčenie ľahnúť :-)

Milá Ivana,

ak si bábätko „vyberá“ okolnosti dojčenia, odmieta sa dojčiť v určitej polohe a prostredí alebo sa omnoho lepšie sa dojčí v polospánku – v noci, potom stojí za to pozrieť sa na dojčenie osobne s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie a správanie sa bábätka pri dojčení správne vyhodnotiť. Je možné, že spoločne zistíte, že niektoré z prejavov vášho bábätka sa vyskytujú ako reakcia na tok mlieka a že sa vás budú týkať opatrenia z tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Možno však zistíte, že z hľadiska dojčenia je všetko v poriadku. Že bábätko odmieta niektoré polohy pri dojčení preto, že si odvyklo sa v tejto polohe dojčiť a potom si skúste prečítať túto odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3798

Spoločne s poradkyňou prejdete aj ostatné situácie, ktoré vám momentálne sťažujú starostlivosť o bábätko, poradkyňa s vami vyskúša rôzne tipy a triky a pozve vás do podpornej skupiny dojčenia, v ktorej môžete získať ďalšie tipy iných žien. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie vodorovnej polohy a položenie babatka