DOJČENIE

Stela    13.01.2013, 11:20

Moj syn má 2tyzdne, dojcim ho, bol nadmieru kludne batole, ktoré skoro vobec neplakalo. Ale odkedy sme doma z nemocnice mame problem, ze neodgrgava-vacsinou aj po hodine, kedy aj vygrcka mliecko, je nespokojne(kope nozickami), a place. Neviem ci sa jedna o reflux,koliku, alebo nebodaj mam nedostatok mlieka??? Dnes skoro vobec nenaspal, inokedy prespal cely den. Co odporucate?

Milá Stela,
vo vašej situácii by bolo najlepšie, aby ste sa spojili s laktačnou poradkyňou

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby zhodnotila pitie bábätka, prípadne jeho pitie porovnajte s videami na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

A to z toho dôvodu, že správanie bábätka, ktoré popisujete môže mať ako jednu z príčin nedostatočné dojčenie, nedostatočný príjem mlieka a toto je potrebné posúdiť a vyhodnotiť ako prvé.

Okrem toho je potrebné zabezpečiť čo najlepšiu polohu, prisatie tak, aby bábätko dokázalo získať maximum mlieka. Návod nájdete vo videách a fotografiách na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

K otázke odgrgnutia - niektoré bábätká si neogrgnú po dojčení a na prsníku zaspia - toto je tiež normálne a v poriadku. Bábätká nemá zmysel budiť a nútiť do toho, aby si odgrgli - ak zaspia na prsníku a sú spokojné, tak najlepšie, čo môžete urobiť, je nechať ich spať.

K otázke grckania si prečítajte túto odpoveď z poradne

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=281

a k otázke koliky túto odpoveď

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=165
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok