Chce se kojit pouze za pohybu

Šárka    27.05.2020, 09:22

Dobrý den. Mám 4 měsíčního synka a od počátku kojení probíhalo dobře, laktace se nastartovala hned, syn krásně přibývá. Poslední 2 měsíce ale vyžaduje kojení pouze ve stoje za chůze nebo při mírném hopsání na gymnastickém míči. Pokud si s ním sednu a snažím se ho nakrmit v sedě v klidu, tak se začne vztekat a nechce tam být. Jakmile si stoupnu, uklidní se. Nemění se ta situace ani když je čerstvě přebalený a vykakaný. Takovéto to kojení za pohybu ho vždy uklidní, postupně usne a až v polospánku se můžu přesunout do křesla. V noci toto obvykle nevyžaduje, ale přes den a večer ano. Chtěla jsem se zeptat, čím to může být a zda je nějaká možnost to změnit. Je to poměrně fyzicky náročné a především když někam cestujeme, ať už k lékaři nebo rodičům, nezbývá mi nic jiného, než se synem při kojení dřepovat, aby si připadal jako na míči :) Což bývá skutečně vyčerpávající :) (Nejde tedy ani kojit v autě, ale musím vždy ven a kojit venku.) (Možná ještě dodám, že jsem ho od narození nosila i v šátku, ve kterém byl moc rád, ale poslední měsíc odmítá i ten, nosí se rád jen na rukách a to tak, aby viděl.) Předem moc děkuji za odpověď a tipy. Š. K.

Milá Šárko,

ak si bábätko „vyberá“ okolnosti dojčenia, odmieta sa dojčiť v určitej polohe a prostredí a omnoho lepšie sa dojčí v polospánku – v noci, potom stojí za to pozrieť sa na dojčenie osobne s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie a správanie sa bábätka pri dojčení správne vyhodnotiť. Je možné, že spoločne zistíte, že niektoré z prejavov vášho bábätka sa vyskytujú ako reakcia na tok mlieka a že sa vás budú týkať opatrenia z tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Článok súčasne opisuje základné kroky, ktoré by mali pomôcť situáciu zlepšiť, ktoré pozostávajú vo zvýšení tvorby mlieka a zintenzívnení fyzického kontaktu s bábätkom. Stretnite sa s laktačnou poradkyňou, aby ste mohli vyhodnotiť, či ide o situáciu, kedy bábätko reaguje na tok mlieka a začali dojčenie zlepšovať a tiež, aby ste mohli spoločne prejsť ostatné situácie, ktoré vám momentálne sťažujú starostlivosť o bábätko, poradkyňa s vami vyskúša rôzne tipy a triky a pozve vás do podpornej skupiny dojčenia, v ktorej môžete získať ďalšie tipy iných matiek.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Chce se kojit pouze za pohybu