Večerné uspavanie

Zuzana    29.05.2020, 10:35

Dobrý deň, mám štvormesačného synčeka, ktorý je výlučne dojčený, žiadna fľaša ani cumlík, dojčený je na požiadanie, spinká s nami v posteli. Cez deň mi pekne papá, je spokojný, na váhe priberá. Rovnako cez deň je často nosený na rukách, v šatke alebo v nosiči. Problémom je večerné uspávanie. Najradšej by som bola, keby mi zaspal na prsníku pri dojčení, ale každý večer máme strašný problém. Akonáhle ho prezlečiem do pyžamka a vyjdem s ním do spálne, spustí strašný plač. Nechce sa prisať, viac ako hodinu mi trvá ho aspoň utíšiť. Pripadá mi akoby mal neuveriteľný stres, pritom nechápem prečo, keď niekedy je dojčený len pár minút predtým a je úplne kľudný. Rovnako v noci keď sa zobudí, ponúknem mu prsník, a keďže mi bez mojej snahy spí v noci pár hodín vkuse a je hladný, napije sa mliečka a pekne spinká ďalej. Proste jediný problém je večer. Som z toho nešťastná a neviem čo robiť. Nechápem to, veď už samotné dojčenie by ho malo upokojiť. Nerobí mi problém ho nosiť, spievať mu, čokoľvek... Ale trhá mi srdce, keď tak strašne plače a ten najprirodzenejší spôsob odmieta... Poraďte mi prosím, čo robiť, aby bolo pre nás oboch večerné zaspávanie pekným a pokojným ukončením dňa.

Milá Zuzana,

z vašej otázky sa zdá, že to, čo popisujete, nesúvisí s dojčením. Ak by ste si predsalen neboli istá, skontaktujte sa s našou poradkyňou pri dojčení:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste spoločne vyhodnotili pitie bábätka a jeho správanie sa na prsníku.

Ak máte pocit, že táto situácia súvisí s konkrétnou miestnosťou alebo rituálom, ktorý ste večer začali používať, pokúste sa tieto okolnosti zmeniť. Ak naozaj situácia súvisí s tým, že bábätko vníma, že sa prezlečie do iného oblečenia a vojdete s ním do spálne, ako niečo negatívne, pokúste sa ho večer uspávať v inej miestnosti, iným spôsobom, napríklad v šatke, z ktorej ho vyklopíte do postele, keď pôjdete spať aj vy a ak by sa pritom precitol, uspali by ste ho dojčením.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Večerné uspavanie