B6

Lucia    15.07.2020, 08:46

Dobrý deň, momentálne si liečim syndróm bielej bradavky. Začala som brať vysoké dávky vitamínu B6, ako uvádzate na stránkach (prvé 4 dni, potom znížené dávky na 50 mg). Výrazne sa mi to zlepšilo, ale stále sa mi to občas v priebehu dňa objaví. Ako dlho môžem vitamín B6 v kombinácii s B komplexom ešte užívať? Môžem ešte pár dní znova užívať zvýšenú dávku tých 150_- 200 mg? Viem, že tento syndróm je niečo následok, ale polohu som upravila a ragády momentálne tiež liečim. Ale keďže bradavky sa nezahoja za 4 dni, tento syndróm sa mi zatiaľ stále objavuje. Je mi omnoho omnoho lepšie, aj bradavka sa mi hojí, ale ešte by som potrebovala doriešiť ten syndróm a neviem ako dlho a v akých dávkach ešte môžem užívať B6. Vopred ďakujem za radu.

Milá Lucia,

môžete pokračovať v používaní vitamínu B6 ďalej. Ostaňte v spojení so svojou laktačnou poradkyňou, aby ste ďalšie odporúčania mohli dostať šité na mieru toho, ako sa práve situácia vyvíja, pretože toto je náročné vyhodnotiť prostredníctvom internetu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok