Helides 40 mg

Petra    22.07.2020, 07:39

Dobrý den, nedávno jsem psala, že mám předepsaný Itoprid 50 mg a Pantomyl 40 mg. Lék Pantomyl mi nezabírá a byl mi změněn na Helides 40 mg. Mohu Helides užívat (1-0-1)? Syn 2 roky a je kojen na požádání. Děkuji

Milá Petro,

všetky tieto lieky nepredstavujú pre dojčenie žiaden problém, pri ich užívaní je pre zdravie vášho dieťatka, aj pre vaše zdravie bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Dojčenie nemusíte nijako obmedzovať alebo časovať podľa užitia liekov. Pýtate sa zvlášť na Helides, podobne ako pri väčšine liekov aj pri omeprazole je bezpečné dojčiť. Pri omeprazole je to o to bezpečnejšie, že aj to veľmi maličké množstvo lieku, ktoré sa do materského mlieka môže dostať, kyselina v žalúdku bábätka okamžite zničí. Takže, bez obáv pokračujte v dojčení a zároveň užívajte omeprazol. O to viac, že váš synček má už 2 roky, pretože tento liek nepredstavuje žiadne riziko, a váš synček dojčenie potrebuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Helides 40 mg