Strihanie uzdičky

Saša    29.07.2020, 11:13

Dobrý deň, trápim sa s bolestivými prsníkmi pri kojeni, laktacna poradkyňa zistila, že dôvodom môže byť spodná uzdicka. Obaja lekári, ktorí nastrihnutie robia v Bratislave, však majú dovolenku, najbližší voľný termín až 6.8.a mne sa bolesti a poranenia zhoršujú zo dna na deň (samozrejme, praktizujem všetky rady a usmernenia laktacnej poradkyne) . Prosím, neviete mi poradiť lekara v okolí BA, pripadne aj ďalej, ktorý robí tento zákrok a ordinuje v týchto dňoch? Ďakujem krásne, Sasa

Milá Sasa,

odporúčame Vám skontaktovať sa s vašou laktačnou poradkyňou, aby ste s ňou prešli to, aké možnosti aktuálne máte pre lekársku pomoc s dojčením. Je možné, že najbližšia možnosť pre uvoľnenie podjazykovej uzdičky je ORL oddelenie v trnavskej nemocnici. Vaša laktačná poradkyňa vám poskytne všetky potrebné informácie a kontakty pre absolvovanie uvoľnenia uzdičky v tomto zdravotníckom zariadení.

Okrem toho je kľúčové ostať v laktačnou poradkyňou v spojení aj preto, že uvoľnenie uzdičky predstavuje len časť riešenia a práve po uvoľnení vzniká okno príležitosti pre nácvik správneho prisatia a mali by ste sa v tom čase s laktačnou poradkyňou určite stretnúť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Strihanie uzdičky