Tablety Curapil

Sára    18.08.2020, 08:53

Dobrý den, mám dvě otázky. Můžu během kojení tablety Curapil na vlasy? Složení: Topinambur hlíznatý sušený – 250 mg, Pivovarské kvasnice sušené – 100 mg, L–methionin – 50 mg, L­–cystein – 50 mg, Vitamín B5 – 35 mg (580 %*), Extrakt kopřivy dvoudomé – 30 mg, Selen – 40 μg (72 %*), Zinek – 3 mg (30 %*), Vitamín B6 – 5,50 mg (390 %*), Biotin – 2000 μg (4000 %*). Druhá otázka se týká dovolené. Jedeme na týden k moři a předešlé roky jsem si ráda přes horký den dala dvě, nekdy i tři piva za cely den. Syn má 14 měsíců, papá už normální jídla ale stále je dost kojen, zkrátka jak chce on. Je lepší si pivo nedat, nebo když tak mléko odstříkat a dat z flašky? Nevím, zda je takove množství alkoholu hodně, nebo málo, kolik se teoreticky bude nacházet v mléku. Děkuji za Váš čas. Sára

Milá Sáro,

pri užívaní týchto tabliet je pre vaše bábätko bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Okrem toho však aj pre vás možno bude dôležité vedieť, že vypadávanie vlasov v tomto období po pôrode (a to relatívne veľkého množstva vlasov), ktoré zažívajú matky po pôrode (bez ohľadu na to, či dojčia), sa neskôr zlepší aj bez "liečby", pretože ide o normálny stav, hoci matky prekvapí a začnú sa báť, či to nie je nedostatkom vitamínov a podobne. Nebojte sa, vlasy vám zostanú a vypadávanie prestane.

Z hľadiska dojčenia nepredstavuje problém, ak si na dovolenke občas vypijete pivo. Pri alkohole počas dojčenia je skôr problém opitosť či neschopnosť postarať sa o dieťa, alebo bezpečnosť spoločného spanie či zaistiť bezpečie dieťaťa  z dôvodu alkoholizmu, nie príležitostné pivo alebo pohár vína. Alkohol sa v krvi meria v promile. Ak budete dojčiť svoje bábätko po tom, čo ste vypili jedno pivo, v jeho krvi bude menej alkoholu, než bude alkoholu v jeho krvi napríklad, ak by ste mu dali zjesť ovocie alebo ho nechali vypiť džús. Prečítajte si podrobný článok na túto tému:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/alkohol-fajcenie/ 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tablety Curapil