Tetování při kojení

Michaela    21.08.2020, 12:18

Dobrý den, v listopadu mám naplánovaný termín na tetování v salonu. Malé tou dobou bude osm měsíců takže už bude i na prikrmech. Opravdu je tetování v době kojení v pořádku? Nedostane se nic do mléka?

Milá Michaelo,

z hľadiska dojčenia nepredstavuje samotné tetovanie problém - látka, ktorou sa tetuje zostáva na tetovanom mieste, nedostáva sa do mlieka.

Ľudia niekedy argumentujú aj tým, že je dobré sa tetovaniu vyhnúť pre riziko zápalu alebo infekcie. Otázka zápalu po tetovaní je však otázka týkajúca sa zdravia matky, nesúvisí s dojčením. Ľudia vo všeobecnosti by si preto mali vyberať tetovací  salón, ktorý spĺňa také štandardy, aby bolo toto riziko eliminované na minimum. Spýtajte sa v danom tetovacom štúdiu, ako často sa so zápalom či infekciou po tetovaní stretávajú, a ak je to často, tak tam nechoďte.

Zápal miesta, ktoré bolo tetované, neohrozuje dojčenie ani tvorbu či kvalitu materského mlieka. A ak je to potrebné lokálna liečba antibiotikami nepredstavuje popri dojčení problém. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tetování při kojení